Min första upplevelse med Ender 3 Pro

Första bilden på min ihopsatt Ender 3 Pro

Jag har haft en Anet A8 innan som jag gjorde mig av med efter bara haft problem med den i ca ett halv år och bestämde mig för att jag skulle satsa på en bättre 3D skrivare.

Så jag började kolla runt vad finns det för alternativ till Anet A8 men som inte kostar mer än ett par tusenlappar och ganska snart hittade jag Creality Ender 3 som många pratade gott om och hittade att det hade kommit en uppdaterad variant som heter Creality Ender 3 Pro som har några uppdateringar.

Jag kollade på ett par olika reviews och bestämde mig denna ska jag köpa men dem flesta leverantörerna hade leveranstid up till en vecka och detta var lördagen 22 December 2018 och jag skulle vara lång ledig fram till 7 Januari, så ville ha det så fort som möjligt så jag kunde lägga många timmar på den.

Hittade Lär&Lek som hade den i lager och hade leveranstid på bara några dagar så jag la beställningen där och jag fick hem den redan på torsdagen den 2 Januari.

Då Anet A8 hade enormt dålig manual för ihop byggnaden och kom i delar hela skrivaren så vart jag positiv till Ender 3 Pro som kom halvt hopbyggd och hade en väldigt bra steg för steg manual.

Efter knappt 2 timmar så var det dags att starta den.

Tyvärr sa det POFF och strömmen gick i min lägenhet när jag startade den. När jag dragit ut den ur strömmen och fått igång strömmen i lägenheten (skönt med automatsäkringar) så konstaterade jag att manualen visar en pil neråt för 220v så jag hade i ihop byggnaden dragit ner switchen på nätaggregatet utan att kolla på den för på den stod det nu när jag kollade 115v och drog jag up switchen stod det 220v.

Jag kommer skriva ett eget inlägg här om detta men det var bara att bita i det sura äpplet och kontakta Lär&Lek som förstod när jag visade bilder och att jag hittat på nätet att fler än jag tolkat manualen fel så dem ville hjälpa.

Tyvärr hade dem inte något nätaggregat i lager själva men deras leverantör hade en annan typ av nätaggregat som skulle passa men jag hade då redan beställt ett på egen väg som skulle komma dagen efter så jag tog det och Lär&Lek tog på sig att ersätta mig med det som deras nätaggregat som dem kunde erbjuda kostade.

Min sammanfattning av min första upplevelse var bra, men slutade lite tråkigt pga en manual som måste tolkas rätt.

Fick hem nätaggregatet dagen efter och allt gick igång och sedan dess fungerat hur bra som helst.

Författare: Rickard Nordström Pettersson

31 årig systemutvecklare med stort intresse för datorer och teknik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *