Första utskriften på min Ender 3 Pro

Jag hade sätt så många på nätet skriva ut Crealitys 3D model som redan ligger på USB stickan som föreställer en hund men när jag började skriva ut denna så insåg jag att detta kommer ta en jäkla tid, frågade i någon Facebook grupp och fick som svar 4-6 timmar så jag avbröt utskriften och körde på en Benchy som jag skrivit ut på min Anet A8 innan.

Dem 2 första utskrifterna gick inget bra:


Sedan såg jag till att kalibrera hotbeden och då gick allt mycket bättre och fick ut denna:

Nu vart det helt plötsligt en helt okej Benchy, några enstaka grejer som går att förbättra men överlag hur bra som helst.

Du hittar den Benchy modell jag använde på Thingiverse och jag valde just denna modell då den är barnvänlig och flyter om man skulle vilja ha den i badkaret.

Jag använder Ultimaker Cura och Ender 3 den fördefinierade Ender 3 skrivaren som går att välja i programmet sedan kör jag profilen Normal rakt av och fungerar fint för mig. Har haft mer problem med kalibreringen av hotbeden än med Ultimaker Cura profilen.

Författare: Rickard Nordström Pettersson

31 årig systemutvecklare med stort intresse för datorer och teknik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *