Raspberry Pi Kamera

En grej man vill ha på sin 3D skrivare är lite koll så jag började kolla på att sätta up en kamera vid 3D skrivaren och hittade Octoprint som är ett operativsystem som installeras på en Raspberry Pi, jag har valt att köra en Raspberry Pi 3 B+ (tror jag den heter med Wifi inbyggt).

Jag kommer inte gå in på detaljerna runt Octoprint men man ska kunna med en Raspberry Pi styra sin 3D skrivare samt om man har en Raspberry Pi kamera kunna se sin skrivare men kameran måste fästas någonstans och då hittade jag en bra 3D model för Ender 3 som jag körde på.

Nedan hittar du en bild på vad kameran ser vid utskrift, väldigt dålig focus men jag hoppas kunna förbättra det framöver. 3D modellen hittar du på Thingiverse.

Författare: Rickard Nordström Pettersson

31 årig systemutvecklare med stort intresse för datorer och teknik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *