Vesirhållare projekt i Corona tider

Jag satt första veckorna när Coronaviruset Convid-19 spred sig och fick se fler och fler börja tillverka vesirhållare på sina 3D skrivare och skänka till vården där det var brist på skyddsmaterial.

Efter ett tag tänkte jag att jag måste testa starta igång min 3D skrivare som stått i månader och bara dammat och drog igång och fick det efter andra försöket att lira väldigt bra.

Så jag satt i en vecka och tillverkade totalt 100 st vesirhållare i olika färger av PLA filament som jag ändå hade liggandes hemma, jag valde svart först, sedan rött och efter dett vitt och sista omgångarna vart gult.

Det tog 1 timme och 40 minuter för min Ender 3 Pro med 0.4mm nozzle att tillverka 2 st vesirhållare, jag köpte en 0.6mm nozzle men fick det inte att gå ner i tid så mycket så jag tyckte jag fortsatte på min 0.4 mm nozzle där jag visste det fungerade bra.

När jag skriver detta håller nummer 99 och 100 på att skrivas ut och under nästa vecka ska jag försöka hitta lämpligt ställe att skänka dessa.

Original modellen av vesirhållaren kommer från 3DVerkstan.se men sedan hade någon på ett av facebook grupperna för Ender 3 skrivare lagt ut en modell där dem minskat något på modellen och fått plats med 2 st vesirhållare + fått inställningar så det tog 1 timme och 40 minuter per utskrift av 2 st.

SLR filen kan du ladda ner här.

Mer information om vesirhållare och insiativet att tillverka dessa finns på 3DVerkstan.se

Här är lite bilder från min egna tillverkning:

Författare: Rickard Nordström Pettersson

31 årig systemutvecklare med stort intresse för datorer och teknik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *